НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола – Во Битола одбележан Европскиот ден на јазиците

НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола во соработка со здружението за македонско-германско пријателство Битола организираа презентација и работилница по повод „Денот на европските јазици“- 26.09.2018 година. Денешната работилница што се одржа во Универзитетската библиотека „Св. Климент Охридски“ – Битола го поттикна интересот кај учениците за изучување на што е можно повеќе јазици зашто на тој начин светот станува заеднички без јазички бариери.

повеќе>>>