Beitritt der EU / Пристап во ЕУ

Здружението за македонско – германско пријателство и соработка од Битола по повод 25 годишнината од постоењето Ве поканува на онлајн предавање на тема:

BEITRITT der EU / Пристапување во ЕУ

во изведба на ученици од Гимназијата „Јосип Броз Тито“ и Економското училиште „Јане Сандански“ Битола,

во кое ќе имате можност да се запознаете со ЕУ, преку темите:

  • Geschichte der EU / Историја на ЕУ
  • EU heute / ЕУ денес
  • Sprachen in der EU / Јазици во ЕУ
  • Insitutionen der EU / Институции во ЕУ
  • Wirtschaft in der EU / Економија во ЕУ

како и дискусија на тема:

Beitritt von Nordmakedonien in der EU / Пристапување на Р. Северна Македонија во ЕУ

позитивни и негативни страни

на германски и на македонски јазик.

Овој проект е поддржан од Гете Институт.

===============================================================

Презентациите и дискусијата ќе бидат изведени јавно, на онлајн платформата ЗООМ на следниот линк: https://us02web.zoom.us/j/81622785420

Потребен софтвер за следење на предавањето: Конференциски сервис  ZOOM

симнете го на следниот линк: https://zoom.us/client/5.8.3.1581/ZoomInstaller.exe?archType=x64