Category Archives: Aktivitäten

работилница, литературно читање и изложба по повод јубилејната година од E. T. A. Hoffmann, Friedrich I. Barbarossa, Annette von Droste-Hülshoff, Karl May und Robert Bosch

Здружението за македонско-германско пријателство и соработка Битола ОРГАНИЗИРА работилница, литературно читање и изложба по повод јубилејната година од E. T. A. Hoffmann, Friedrich I. Barbarossa, Annette von Droste-Hülshoff, Karl May und Robert Bosch Пријавување до 15.10.2022 на електронската пошта zmgps@zmgps.org.mk Истражување, превод, подготовка и изработка на проекти од 16.10. до 30.11.2022 Доставување на готови проекти […]

Read More

Lied Ode na Bitola

Ода за Битолатекст: проф. д-р Петер РауМузика и аранжман: Миодраг НечакВокал: Марина КоруновскаНад сенките, на моликитераспослан звезден јоргована под него бабам Битолаубава и распеанаа од вишен Пелистербучно течат водитеи го красат градот кој што силно силно дише низ вековитеби то ла од исконанад граници свои како птица лебдиби то ла како икона како извор вечен душата ја […]

Read More