ПОКАНА за Работилница Wort und Spiel im Deutschunterricht

Почитувани, Здружението за македонско-германско пријателство и соработка – Битола Ве поканува на еднодневна работилница за наставници по германски јазик на тема  – ЗБОР И ИГРА ВО НАСТАВАТА ПО ГЕРМАНСКИ ЈАЗИК каде предавач ќе биде г-дин Тимо Брунке од Германија. Работилницата ќе се одржи на 27.04.17 (четврток) во Салата за промоции во НУУБ „Св. Климент Охридски“ […]

Read More

Петиција за признавање на македонските возачки дозволи во Германија

Поддршка на македонците во Германија! Петиција за признавање на македонските возачки дозволи во Германија! Ве молам пополнете ја и Вие петицијата! https://www.openpetition.de/petition/online/initiative-fuer-anerkennung-der-in-mazedonien-ausgestellten-fuehrerscheine-seitens-der-bundesrepubli

Read More

Германската Амбасада Скопје за нас

20-годишнината од основањето на Здружението за македонско-германско пријателство и соработка Битола По повод 20-годишнината од основањето на Здружението за македонско-германско пријателство и соработка Битола на 23.11.2016 г. амбасадорката на Германија, д-р Кристине Алтхаузер, присуствуваше на свеченоста која се одржа во прекрасниот амбиент на Музејот и завод Битола, на која претседателката на Здружението, д-р Валентина Илиева, […]

Read More

Покана – 20 години ЗМГПС Битола

Ве покануваме на прославата по повод 20 години постоење и успешна работа на Здружението за македонско германско пријателство и соработка Битола.   Дата: 23.11.2016 (среда)  Почеток: 19:00 часот  Место: НУ Завод и Музеј Битола

Read More