Здружението за македонско-германско пријателство од Битола прослави 23 години постоење (фото и видео)

Со приредба на германски и македонски јазик, 70 ученици од 6 основни и средни училишта во Битола денеска ја одбележаа 23 годишнината од постоењето на Здружението за македонско-германско пријателство во Битола.  Д-р Валентина Илиевска професор по германски јазик и основач на здружението констатираше дека „ако пред 23 години професијата професор по германски јазик беше загрозена бидејќи имаше помалку настава по германски јазик, денеска можеме да се пофалиме дека во сите основи и средни училиште се одржува настава по германски јазик“. На свеченоста присуствуваше германскиот амбасадор во нашата држава Н.Е Томас Герберих и неговата сопруга.

Прочитај повеќе на следниот линк: апла.мк